Friday, March 18, 2016
KUNG PAO CHICKEN
Bahan-bahan:
Ayam bahagian dada (perap dengan lada putih dan garam)
2 sudu besar kicap
1 sudu besar sos tiram
1 sudu besar sos tomato
Garam gula secukupnya
Daun bawang (hiris kasar)
Bawang besar
Bawang putih
Cili kering (hiris kasar)
Kacang tanah (goreng dan tumbuk sedikit)
Sedikit air
Cara-cara:
1. Goreng ayam yang diperap tadi sehingga sedikit garing
2. Masukkan hirisan bawang besar, bawang putih, daun bawang dan cili kering
3. Masukkan kicap, sos tiram dan sos tomato
4. Kacau sebati, masukkan garam dan gula, sedikit air jika perlu
5. Tuang kacang yang ditumbuk tadi, kacau seketika dan tutup api
Siap! Selamat mencuba :)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment