

Lapisan bawah :
Swiss Roll - Potong dan susun dalam bekas.Tuang air koktel biar lembap.Ketepikan
Lapisan kedua :
*1 tin susu cair
*1 tin air
*7 sudu makan gula
4 sudu besartepung kastard ditambah dengan setengah tin air.
=Masak bahan bertanda bintang atas api hingga mendidih.Kecilkan api .
Masukkan bancuhan tepung kastard dan air.Kacau hingga likat.Tuang atas kek.
Lapisan ketiga :
Tabur buah-buahan koktel atas kastard.Biarkan.
Lapisan keempat :
Jerang air panas mengikut sukatan kotak jelly.
Masukkan jelly,tunggu sejuk sedikit tapi masih cair.
Tuang atas buah-buahan tadi.
Lapisan kelima :
Bila jelly beku,paipkan yogurt atau whiping cream yang dipukul hingga gebu.
Sejukkan.

#Lapisan lima sy x buat sbb stok yogurt dan whiping cream dah abis.Selamat mencuba!
No comments:
Post a Comment