Bahan :
8 keping Roti
* 500 ml Susu segar
* 4 sudu besar Gula halus
* 2 sudu besar Butter - cairkan
* 2 biji Telur
* 1 sudu teh Esen vanilla
* 1 sudu besar Tepung Jagung
* 1 sudu kecil serbuk cinnamon - Mas tak letakk
2 sudu besar Kismis
Cara membuatnya :
Koyakkan roti dan susun dalam loyang yang telah digris dengan sedikit butter.
Gaul rata bahan-bahan bertanda * dan tuang ke atas roti tadi.
Biarkan sebentar dalam 20 - 30 min agar roti terendam sepenuhnya.
Taburkan kismis diatas adunan.
Bakar pada suhu 180 C selama 30 minit atau sehingga masak.
Untuk Sos Kastad :
1 tin susu cair
2 sudu besar tepungkastad - hana letak 11/2 sudu besar je..
2 sudu besar gula
Untuk membuat kuah sos kastad :
Campurkan semua bahan ke dalam periuk dan kacau hingga agak pekat dengan api perlahan.
Tuang ke atas puding roti tadi.
No comments:
Post a Comment