Wednesday, July 31, 2013
TRUFFLE CHOC ALMOND
Biskut untuk raya dari blog Mamasya. Tq.
Truffle Chocolate Cookies
Sumber ; resipicitarasawan.blogspot....t.kasih kak Wan..
Bahan A
160gm mentega
1/8 tsp esen vanila
60gm gula ising
Bahan B
180gm tepung gandum
15gm serbuk koko
40gm tepung jagung
50gm kacang tanah di kisar halus
1/8 tsp baking powder
Bahan C - Hazelnut atau chocolate chips untuk isian dalam doh.- inti guna cho chip
Hiasan : Coklat masakan, hazelnut/kacang tanah cincang, cawan kertas.
Cara-cara :
1. Pukul bahan A hingga berkrim, masukkan bahan B dan uli sehingga menjadi doh yang lembut. Ambil 1 sudu teh doh, masukkan hazelnut dan bulatkan kembali.
2. Susun dalam loyang pembakar yang telah di gris dan bakar pada suhu 150C selama 20 minit atau keperangan.
3. Sejukkan dahulu dan celup biskut ke dalam coklat masakan cair, masukkan ke dalam cawan kertas, tabur dengan bahan hiasan atau yang di sukai.
*** Adunan yang dicampur serbuk kekacang biasanya agak kering selepas 2 jam, uli semula dengan sedikit mentega hingga lembut.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment